2.00 avg. rating (57% score) - 1 vote

kulinaria (19)Składniki:

50 dag filetów z dowolnej ryby
2 pory
Łyżka sosu chilli (lub pikantnego keczupu)
5 łyżek śmietany
2 łyżki masła
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Zielony koperek (łyżka posiekanego)
Sól, biały pieprz

Wykonanie:

Filety opłukać, osuszyć i oprószyć solą i białym pieprzem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Pory oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, wrzucić pokrojone pory i podsmażyć.
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Podsmażone pory ułożyć na rybie (powinna być przykryta) i wstawić na 20 minut do nagrzanego piekarnika.
Przygotować sos: śmietanę wymieszać z sosem chilli i mąką ziemniaczaną, doprawić do smaku solą i pieprzem, dołożyć koperek i wymieszać. Sosem polać rybę i zapiekać wszystko razem jeszcze 15 minut.

Zobacz także nasze inne wpisy tematyczne:

Author:

Related Post

Catering Kraków

Pizza Poznań

top