4.00 avg. rating (77% score) - 1 vote

kulinaria (22)Składniki:

12 dużych plastrów z łososia wędzonego
2 puszki tuńczyka w zalewie wodnej
Zielony koperek
2 łyżki gęstej śmietany
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy miodowej
Sok z jednej limonki
Sól, pieprz

Wykonanie:

Tuńczyka dokładnie osączyć na sicie, a następnie rozgnieść widelcem. Do rozgniecionego tuńczyka dodać musztardę miodową, przecier pomidorowy śmietanę, majonez i sok świeżo wyciśnięty z jednej limonki. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Plastry łososia rozłożyć, na każdy z plastrów, przy brzegu nałożyć po łyżce farszu i zwijać w ruloniki (można spiąć wykałaczką). Roladki układać na półmisku (na przykład na liściach zielonej sałaty), schłodzić i udekorować gałązkami zielonego koperku i plasterkami limonki.

Zobacz także nasze inne wpisy tematyczne:

Author:

Related Post

Palarnia kawy

Kwasy Omega 3

Dystrybutor wody

top